AGSLOs Nyorientering

Läsecirkel - Psykodynamisk systemteori online

Under 2021 startar AGSLO en process som vi kallar Nyorientering där vi tänker fritt om vår verksamhet och arbetar med vår kunskapstradition på flera nya sätt. Ett första steg i denna process är att vi går igång med teoretiska studier - vi läser texter inom den system-psykodynamiska traditionen och diskuterar dem tillsammans, i form av en läsecirkel.


Syftet med den teoretiska läsecirkeln är att skapa ett forum för individer som är intresserade av det system-psykodynamiska perspektivet att bekanta sig med och fördjupa sig i teorierna och begreppen inom detta perspektiv. Vi skapar en form där vi tillsammans läser och diskuterar ett antal texter, med syfte att stimulera vår individuella och gemensamma nyfikenhet, och fördjupa vår teoretiska kunskap och förståelse.


Läsecirkeln omfattar totalt 8 online-samtal. Vi skapar en mailinglista där man kan kommunicera mellan våra träffar. AGSLO tillhandahåller artiklar men det ingår också en bok som man själv ser till att man har tillgång till.


Till varje träff har man läst de aktuella texterna. Det vi gör på träffen är att med hjälp av olika digitala verktyg (mind maps, whiteboard) delar med oss av våra läsefrukter och diskuterar olika tolkningar och förståelser, samt vad läsningen ger oss som individer. Vi kommer att lägga upp träffarna på något varierande sätt, med detta som det överordnade syftet. Rebecca Engelbert och Magnus Larsson är samtalsledare, men inte experter på texterna - vi hjälps åt att tolka och förstå det vi läser.

 

Deltagare, intresseanmälan & kostnad

Läsecirkeln är öppen för alla som vill fördjupa sig i teorier inom det system-psykodynamiska
området, inom och utom stiftelsen AGSLO. Deltagande kostar 500 kr (ex. moms), och för heltidsstuderande och arbetssökande 200 kr (ex. moms). Du anmäler ditt intresse via ett formulär som du hittar här och betalar in avgift via Swish så snart du fått besked om att du kommer med. Antalet deltagare är begränsat till 20 och principen om först till kvarn gäller.Intresseanmälan kommer att vara öppen tom 30/9. Får du en plats i läsecirkeln får du ett mejl från AGSLO under v. 40.

 

Tidpunkter

Alla träffar är på onsdagskvällar mellan kl.19.00 och kl. 21.00. Vi kör igång v. 42 och ses följande datum: 20/10, 17/11, 15/12, 2022: 26/1, 9/3, 20/4, 18/5 samt avslutning den 15/6.

 

Ledare

Vi som håller i läsecirkeln är båda styrelseledamöter i AGSLO. Rebecca Engelbert är leg. psykolog och verksamhetschef på Medisera. Magnus Larsson är leg. psykolog, docent i psykologi och lektor på Copenhagen Business School i Köpenhamn.

 

Innehåll

Vi kommer att läsa en bok samt ett antal artiklar. Du ser själv till att du har tillgång till boken (kan köpas från Bokus både som fysisk bok och e-bok). Artiklarna tillhandahåller AGSLO. 

För preliminärt program, klicka här!


Boken är:
Work matters, consulting to leaders and organizations in the Tavistock tradition, Francesca Cardona (2020).
Välkommen! 

 

 

Anmälan: Klicka här för att anmäla dig!!