Listening Post

Rapporter från lyssnarposter i januari

 

Nu finns det rapporter från våra lyssnarposter i januari! Ladda ner och läs!

pdf 2019 LP Stockholm (336 KB)

pdf 2019 LP Stockholm engelsk (505 KB)

pdf 2019 LP Goteborg (810 KB)


 

Stiftelseråd om kritiskt förnuft i Dagens Arena

"Varför låter vi oss förledas av charlataner som ser människan som ett verktyg och framgång som en dygd?"

Dagens Arena har precis publicerat en essä av ett av AGSLOs stiftelseråd, Britta Högberg, där hon diskuterar behovet av kritiskt förnuft i förhållande till aktuella nutidsfenomen inom bland annat Thomas Erikssons böcker. Klicka här för att läsa!!


 


Stiftelseråd diskuterar händelserna i Svenska Akademien

Britta Högberg, stiftelseråd i AGSLO, har skrivit en betraktelse över den senaste tidens händelser i Svenska Akademien, som hon diskuterar med hjälp av några centrala begrepp från grupprelationstraditionen. Läs artiken här!


 


Stiftelseråd om Svenska Akademin i DN

 Jonas Mosskin, stiftelseråd i AGSLO, kommenterar i en artikel i DN den pågående krisen i Svenska Akademin från ett grupperspektiv. Läs artiken här! (Obs: betallänk)


Rapport från Gräns-seminariet 2016

 Nu finns det en rapport från Gräns-seminariet som AGSLO höll i september 2016. Vår workshop "Att leda i omvälvande samhällsförändring." den 16/3 bygger delvis vidare på erfarenheterna av detta seminarium. Klicka på länken nedan för att hämta rapporten!

pdf RAPPORT Agslo Sem om Granser (4.49 MB)


 


Listening Post

Rapporter från Listening Post

 Nu finns det rapporter från våra lyssnarposter (listening posts) i januari, från Växjö, Göteborg och Stockholm. Rapporten från Lund kommer inom kort - håll utkik efter den här på websidan.

Vill du veta vad en lyssnarpost är? Läs mer här!

pdf 2018 LP Vaxjo (77 KB)

pdf 2018 LP Stockholm (72 KB)

pdf 2018 LP Göteborg (448 KB)

pdf 2018 LP Lund (54 KB)


Finskt nätmagasin

 Det finska nätmagasinet Den Nationella Dynamiken publicerar artiklar och blogginlägg som knyter nära an till den tradition som AGSLO arbetar inom. Flera personer från AGSLO har redan texter publicerade där. Titta in på www.nationaldynamics.fi och läs!


 

Listening Post

OPUS globala rapport från Listening Posts i januari 2017

Nu finns OPUS globala rapport från Listening Posts på många platser i världen i januari i år att läsa - klicka på länken nedan. OPSU driver sedan 2004 projektet "The world at the dawn of XXX", och koordinerar lyssnarposter (listening posts) i många länder. Rapporterna från dessa olika länder ställs därefter samman till en global rapport, som kan ge oss några tankar om vad som kanske finns i termer av strömningar och tendenser i världen just nu.

pdf 2017 LP OPUS global report (126 KB)

 

AGSLOworkshop

Samverkan och representation inom och mellan grupper

En interaktiv workshop - Workshopen flyttas till höst 2017

Hur bildas grupper? Hur utvecklas normer och samspel såväl inom som mellan grupper? Hur formas och förändras ledarskap och andra roller när uppgifter och information skiftar?

På AGSLOs workshop arbetar du under en halv dag tillsammans med övriga deltagare och gör erfarenheter om samverkan inom och mellan grupper. Särskilt intressant och huvudfokus under workshopen är att utforska hur gruppers föreställningar om egen och andras identitet formas och förändras, och hur dessa på olika sätt inverkar på kommunikation och samverkan. Andra spännande teman som kan utforskas är tex hur grupper låter sig representeras utåt, dess gränser och hantering av informationm, etc. Teman som dessa är kanske särskilt matnyttiga för dig som arbetar som representant i politiken, som förtroendevald, intern/externkonsult eller i ledarroll.

 

Läs mer och anmäl dig här!!

bjornjosefssonliv hok175

Underkategorier