Stiftelseråd om kritiskt förnuft i Dagens Arena

"Varför låter vi oss förledas av charlataner som ser människan som ett verktyg och framgång som en dygd?"

Dagens Arena har precis publicerat en essä av ett av AGSLOs stiftelseråd, Britta Högberg, där hon diskuterar behovet av kritiskt förnuft i förhållande till aktuella nutidsfenomen inom bland annat Thomas Erikssons böcker. Klicka här för att läsa!!


 

AGSLOworkshop

Att finna, forma och ta sin roll - om att utveckla sociala system

AGSLO arrangerar den 5/9 2018 en workshop i Stockholm kring betydelsen av att skapa och ta roller, för att utveckla de system man arbetar inom. Varför är det viktigt att försöka utveckla ett system? Ju mognare ett system är, desto mer kan vi använda oss av systemets alla resurser och dess inneboende potential. Blir vi mer kreativa och effektiva tillsammans når vi målet snabbare. Det som kännetecknar ett moget system, är att medarbetarna utvecklat ett undersökande förhållningssätt både till varandra och till uppgiften.

På workshopen undersöker vi vilka hindrande beteendemönster och drivande krafter som finns just i din organisation, och arbetar med några olika systemiska modeller. 

Workshopledare är Marika Brandt Brune och Jarl Råstrand. 

Läs mer och anmäl dig här!


 

Rapport från Gräns-seminariet 2016

 Nu finns det en rapport från Gräns-seminariet som AGSLO höll i september 2016. Vår workshop "Att leda i omvälvande samhällsförändring." den 16/3 bygger delvis vidare på erfarenheterna av detta seminarium. Klicka på länken nedan för att hämta rapporten!

pdf RAPPORT Agslo Sem om Granser (4.49 MB)


 


Stiftelseråd diskuterar händelserna i Svenska Akademien

Britta Högberg, stiftelseråd i AGSLO, har skrivit en betraktelse över den senaste tidens händelser i Svenska Akademien, som hon diskuterar med hjälp av några centrala begrepp från grupprelationstraditionen. Läs artiken här!


 


Listening Post

Rapporter från Listening Post

 Nu finns det rapporter från våra lyssnarposter (listening posts) i januari, från Växjö, Göteborg och Stockholm. Rapporten från Lund kommer inom kort - håll utkik efter den här på websidan.

Vill du veta vad en lyssnarpost är? Läs mer här!

pdf 2018 LP Vaxjo (77 KB)

pdf 2018 LP Stockholm (72 KB)

pdf 2018 LP Göteborg (448 KB)

pdf 2018 LP Lund (54 KB)


AGSLO bjuder in till grupprelationskonferens

Initiativ, intresse och ansvar

 

AGSLO bjuder in till en grupprelationskonferens den 6-9 november 2019 på temat "Initiativ, intresse och ansvar". Konferensledare är Magnus Larsson och biträdande konferensledare Britta Högberg. Konferensen kommer att äga rum på Djurönäs i Stockholm. Mer information, flyer och konferensbroschyr kommer inom kort!


 

Finskt nätmagasin

 Det finska nätmagasinet Den Nationella Dynamiken publicerar artiklar och blogginlägg som knyter nära an till den tradition som AGSLO arbetar inom. Flera personer från AGSLO har redan texter publicerade där. Titta in på www.nationaldynamics.fi och läs!


 


Stiftelseråd om Svenska Akademin i DN

 Jonas Mosskin, stiftelseråd i AGSLO, kommenterar i en artikel i DN den pågående krisen i Svenska Akademin från ett grupperspektiv. Läs artiken här! (Obs: betallänk)


Nordisk konferens 2018

AGSLO bjuder in till grupprelationskonferens i november 2018

IMG 6603

Den 7-10 november 2018 arrangerar AGSLO en nordisk grupprelationskonferens med temat "I gränsland, av Tradition & Innovation" på Fredriksten Hotell i Halden, Norge. Konferensens arbetsspråk kommer att vara de nordiska språken (svenska, danska, norska). Konferensledare är Björn Josefsson, Sverige, och biträdande konferensledare Birthe Johansen, Danmark. Konferensen organiseras i samarbete med Nätverk för Nordiska Grupprelationskonferenser.

OBS! Anmälningstiden förlängd till den 24/10!

Ladda ner flyer här: pdf Agslo konferens 2018 flyer (598 KB)

Ladda ner dansk flyer här: pdf Agslo konferens2018 flyer dk (608 KB)

Ladda ner broschyr här: pdf Broschyr Agslo konf 2018 web (1.47 MB)

Ladda ner broschyr för utskrift (högre upplösning) här: pdf Broschyr Agslo konf2018 (10.20 MB)

Läs mer och anmäl dig till konferensen här!


Underkategorier